а какво всъщност е кичът...
... Микеланджело например, Брунелески, Паладио и т.н. е кич може би... Ренесансът кич ли е ...
Боже -с Микеланджело ли се сравняваш-нямаааам думи!!!! На това му се вика агресивна простащина!!
Много е дълго за обяснение -а и няма да ме разбереш! Този интериор не е кич - той е ПОТРЕСВАЩ КИЧ! Той е проява на изключително лош вкус, несъобразяване въобще с архитектурата, вулгарна показност и лошо съчетание на разнородни елементи и цветови комбинации!!!
ХАХА -Говориш ми като учител на третокласник-смешно в ситуацията! Като кое например? Кажи ми какво повече да конкретизирам?
Стиловете се учат много трудно и за жалост много лесно се забравят, което често ме принуждава да си препрочитам дадени материали, но този не може да се сбърка, стилът е "Еклектика", характерното за него е комбинацията на различни класически стилове, често примесени с по-съвременни ...
Критиката за гадния неопределен цвят на дограмата трябва да бъде отправена към архитектите, не към нас, и на мен не ми харесва.
... защо всъщност този интериор е кич... кое не му е на мястото...
Цитат на: Константин Ачков в септември 24, 2010, 04:36:48 pmБоже в колко тъжна държава живеем! На това чудо не може да се даде коментар-то надхвърля всичко!;)е, това че твоята действителност е тъжна не означава че всички живеем в нея ..кво ти е виновна държавата..
Боже в колко тъжна държава живеем! На това чудо не може да се даде коментар-то надхвърля всичко!
... ако клиентът искаше една красива японска стая - да, щеше да я получи и в нея нямаше да има бароков стенопис
...независимо дали моят вкус го приема....
моето харесване или не харесване не ми пречи на преценката да видя кога едно нещо е направено или не..независимо дали моят вкус го приема....
... ако клиентът искаше ... целта в случая бе да се постигне това излъчване и то се е получило....
Ето как ще се оправят нещата ... :Направете от това помещение терен за пейнтбол, просто вкарайте вътре играчите.Печалбата ще е двойна!
Цитат на: color-logic.eu в септември 26, 2010, 01:14:35 pm... ако клиентът искаше една красива японска стая - да, щеше да я получи и в нея нямаше да има бароков стенопис Не, нямаше да я получи! От това, което си написал, съм сто процента убедена, че нямаше да получи японска стая, а стая, в която са изсипани японски елементи и/или напазарувани от Япония вещи. С една дума постигането на японския интериор ще е толкова, колкото е постигнат и т.нар. „класически”.В момента, в който творецът започне да обръща внимание на това, което искат хората, и се опитва да го достави, той престава да бъде творец и се превръща в скучноват макар и забавен занаятчия, почтен или непочетен търговец. Но вече няма право да нарича себе си творец.