Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/diblacom/sreda/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/diblacom/sreda/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3
- Проект детска стая за момче

DIBLA

дизайн => ЗАБАВАЧНИЦА => : 5p0x November 14, 2014, 02:55:52 AM

: Проект детска стая за момче
: 5p0x November 14, 2014, 02:55:52 AM
Здравейте,казано накратко това е проект за детска стая за момче на 6 години всички цветове както и разпределението на мебелите са съобразени с изискванията на клиента,но все пак на мен нещо не ми допада,ще ми бъде интересно да споделите Вашата градивна критика относно въпросният проект.
Искам да подчертая,че не се занимавам професионално с визуализации,така че няма смисъл да коментирате качеството на рендерите.
: Re: Проект детска стая за момче
: Емил Колев November 25, 2014, 10:46:47 AM
Здрасти и добре дошъл :)

Няма да коментирам рендерите, ще ти нахвърлям малко идеи за разпределението и визията.
Нямаше да е зле да дадеш и конкретни размери на помощение и модули, ама нищо – ще дерзаем по стандарти и мащаб :)

Работна/образователна зона: Бюрцето може да стане по-широко. От една страна ще има повече работна площ, необходима за разполагането на всякакви device-чета, закачени към PC-то, както и местенце за писане, без да се мести лаптопа. От друга страна ще има и опцията за отдалечаване на лаптопчето в слънчевите дни, когато щорите няма да могат да възпрепиятстват дискомфортното огряване на монитора.
Ще „настъпиш” към гардероба, но дори и да го запазиш в сегашният вариант, имаш 10-15 см, поне както го гледам.

Гардероб: На първо четене изглежда тесен за помещението, може би около 140-150 см. Може спокойно да бъде увеличен. В момента имаш рафтове с ширина около 50 см, което определено не е най-удачният вариант за редичка сгънати дрехи. Тоест събира една, като в същото време остава доста празно място, което не се използва.  Лостовете за дрехи също са ти малко, а те са за предпочитане, или поне за мен. Чекмеджетата е добре да ги направиш вътрешни  – ще стане много по-изчистена визия и разминатите дръжки на средната част няма да се набиват на очи.
Лично аз бих заложил на плъзгащи врати, дават ти много по-голяма свобода за функционалност и естетика.

TV модул: цяла стена, а едно малко шкафче, предназначено за стойка на телевизора.
Можеш спокойно да използваш цялото пространство, за да създадеш атмосфера и комфорт на хлапето.

Усещането, което ме хваща е за полу празна стая. Остават неусвоени обеми, на които няма какъвто и да било акцент, който да не ги кара да изглеждат като „дупки”, останали след обзавеждане по каталог.

Накрая и за цветовете: клиента ти добре е подбрал съчетание с подова настилка и цвят на стени, допълване на топлата гама със зелено също не е никак лоша идея.
Остава само да изпълните съчетанието на 100%, а именно с вратата. Пробвай да смениш тъмното дървесно (тип венге), със светъл дървесен цвят.
Стаята ще се „затопли”.

Успех!

PS. Тази стая няма ли отоплително тяло ? :)
: Re: Проект детска стая за момче
: Павел Янев November 28, 2014, 03:13:34 PM
Много ми е болнично.
Направи си един хубав research и анализ на детски стаи .. примерно в pinterest!
И виж как да пооцветиш малко ситуацията :)
: Re: Проект детска стая за момче
: mioki December 03, 2014, 02:22:59 PM
Бюрото пре-спокойно може да се завърти (и ушири), така че седящия да е с лице към прозореца.
Гардеробът ми се струва с прекалено много рафтове, а малко лост, освен че спокойно може да е с по-широк корпус. Тези тъмни вратички най-отгоре създават илюзията, че ще ти се стовари гардероба на главата и допълнително стеснява и без това не широката стая. Мелебите за съхранение ми се струват малко за детска стая. Обикновено децата имат купища играчки, книжки и всякакви джунджурии, които ако няма къде да се приберат поне от време на време са разпиляни навсякъде.
: Re: Проект детска стая за момче
: 5p0x March 25, 2015, 02:42:36 AM
Благодаря за отделеното време и внимание,въпросната стая така не се и реализира поради факта,че самите клиенти не бяха наясно с това какво точно желаят(въпреки,че даденият проект беше съобразен изцяло с техните желания),а бързаха прекалено много да я обзаведат,в следствие на което си закупиха готови мебели от предлаганите в търговската мрежа.Въпреки това имах възможност все пак да им направя обзавеждане за кухня :)