Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/diblacom/sreda/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/diblacom/sreda/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3
- Съединяване на прорязан МДФ

DIBLA

в помощ на дизайнера => Конструиране на мебели, материали и технологии => : Ellg October 04, 2013, 10:40:29 AM

: Съединяване на прорязан МДФ
: Ellg October 04, 2013, 10:40:29 AM
Здравейте,някой може ли да ми помогне? Правя секция,която е с извити форми.Предполагам ще се изработят от МДФ прорязан.Въпросът ми е единият детайл към другия как би могъл да се съединява(като съединяването трябва де се случи по канта).Това все още е иден проект,но мисе иска да мога да го осъществя от МДФ. Благодаря!
: Re: Съединяване на прорязан МДФ
: dibla.com October 04, 2013, 10:59:44 AM
Здравейте,
Може би това е една от най-често използваните сглобки "нут и перо"

Разбира се сега има и много различни решения "пеперуда", "вафла" и разни там
интересни наименования.

Като цяло идеята е да направиш канал или отвор в канта на двата детайла
и чуждо парче да ги изравниш от към лицевата част.

Успех...
Екипа на dibla
: Re: Съединяване на прорязан МДФ
: екс ес дизаин October 24, 2013, 08:11:31 AM
най-разумно е ползването на листове от 3 мм гол МДФ слепват се върху калъп с нормално лепило D3 6 листа осигуряват необходимата дебелина, и се избягва риска от видими дефекти върху огъвката от прорязването/ а мойе да се ползва и фурнир за огъване, но само за мебели от естествен фурнир на лицата, не и за пастелни цветове.
: Re: Съединяване на прорязан МДФ
: n_kasakov October 29, 2013, 11:33:26 PM
Здравейте. За огънати детайли аз лично използвам системата "CURVOMATIC".Това е система от алуминиеви профили, които са с подобен профил на  PVC профилите за ролетни врати. Използват се два леъра вътрешен и външен между които се поставят огъваемите елементи. Под долния леър се поставят ребра със контрапрофила на необходимия контур. Ако контура има и обратни кривини т.е вдлъбнатини трябва да се поставят и ребра с контрапрофил и над горния леър. Така цялата система се стяга с колани и след втвърдяване на лепилото детайла е готов. Няма почти никакви остатъчни еластични деформации. За огъване използвам огъваем шперплат Fuma в България го предлага  Петър Михайлов има различни дебелини. Последващата обработка на детайлите вече е в зависимост от това за какво ще ги използваш. Можеш да ги боядисваш фурнироваш ламинираш и т.н.
За повече инфо как се работи със системата вижте тук http://www.curvomatic.com/