Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/diblacom/sreda/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/diblacom/sreda/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3
- визове на спален комплект!

DIBLA

в помощ на дизайнера => Технология на проектирането - методи за работа и специализиран софтуер => Компютърна графика => : Руслан Вичев March 13, 2012, 09:08:40 PM

: визове на спален комплект!
: Руслан Вичев March 13, 2012, 09:08:40 PM
Това как Ви се струва като представяне на спален комплект.С една дума ще  очаквам мнения!Мое е .
: Re: визове на спален комплект!
: МАРХИС March 13, 2012, 10:14:09 PM
Ако може само да покажеш повечко детайл в кадрите долу.
Примерно скрина да е на по-близък план, а средният кадър да включи и цялото нощно шкафче .... нещо в този ред на мисли.
Общият кадър е достатъчно красноречив за мен.  :)

п.п.Картините малко отвличат погледа в първият момент, защото са централно в кадъра, но може и с тях да го оставиш.
: Re: визове на спален комплект!
: Simple Machines March 13, 2012, 10:17:38 PM
Супер е,но Spun-а не му е там мястото.
: Re: визове на спален комплект!
: Руслан Вичев March 13, 2012, 10:27:57 PM
Благодаря за мненията,да относно датайлите съгласен съм ще ги пипна.Колкото повече го гледам и самите материали искат още настройка.
spun glass имаш предвид стъклената преграда ли?
: Re: визове на спален комплект!
: Simple Machines March 14, 2012, 02:57:33 PM
Не,за лампите spun light.
: Re: визове на спален комплект!
: Andrew March 19, 2012, 10:59:41 AM
Повече сабдиви, личи се. ) Симатично е )
: Re: визове на спален комплект!
: Руслан Вичев March 19, 2012, 05:15:47 PM
SPUN LIGHT -та да може и без него на скрина в повече идва.
subdivs повече да доста повече ,специално за материала на пдч-то съм със 65subdivs  в отделая на reflaction 0,8 (обаче разделението на bitmap-а, който използвах е малко :(и от там губя много),светлините на  12 subdivs и defuse subdivs на 1000 , времето за рендър скача обаче пропорционално:) .Аndrew ти с каква машина работиш , а съм с i7 930 6 gb ram :( malko e) i gts 250. max 2012 има невероятен нов видео енджин , вероятно знаеш за него не е необходимо закупуването на професионална видео карта :). Казва се Nitrios и е уникален използва процесора на видеото и както знаем тои е в пъти по-бърз от този на дъното :)Работата с многополигонни модели вече е песен.Лека работа
Благодаря за коментара. 8)
: Re: визове на спален комплект!
: Simple Machines March 19, 2012, 09:19:05 PM
за 65 subdiv имаш доста шум по гардероба(особено)
: Re: визове на спален комплект!
: Руслан Вичев March 19, 2012, 09:49:58 PM
 Явно съм объркал еднаквостта на растояния при chamfer на ъглите и не е правилно закръглянето(защото изполвам функцията няколко пъти(на основната картинка го няма този шум по ръба това означава че нокоя от светлините попада върху някои полугони  по неправилен ъгъл и се получава специално за този кадър,а bump-a е твърде много за горе ляво на гардероба се забелязва).Иначе самата сцена е  рендвана на 1500 subdivs Adaptive QMC Exponensial noise threshold на 0,005.Шум може да се получи и от ниска резoлюция на карта която е черно-бяла,но има и други варианти за грешка.:) 
: Re: визове на спален комплект!
: Andrew March 20, 2012, 09:18:15 AM
4 ядра по 2.66 (450 процесор) 8Гб Рам. Светлините 25-30 суб, по малко не.  Увеличи малко резолуция. Най вероятно е от това ) до 2400 е добре.
: Re: визове на спален комплект!
: Петър Костов March 20, 2012, 09:30:14 AM
Светлините 25-30 суб, по малко не.

Не е вярно! Светлините 16 субд. е добре. Когато светлините са повече на брой е излишно.
Не сте запознати с Vray  :)
: Re: визове на спален комплект!
: Руслан Вичев March 20, 2012, 10:47:38 AM
http://cg.tutsplus.com/tutorials/autodesk-3d-studio-max/realistically-light-and-render-interior-scenes-using-3ds-max-and-vray/  (5 врей равнини 25 субдив,а и този урок е от много време в интернет пространството :).  Аз мисля че субдив може да са повече от 16 и това оказва влияние на качесвото на светлината, но трябва да е съгласуване в DMC sampler- a и Light cache-а иначе наистина няма ефект.
: Re: визове на спален комплект!
: Петър Костов March 20, 2012, 11:44:42 AM
Колегииииии!!!

Всичко глобално се командва от субд. на DMC-самплера бре.
Сигурно сте мазохисти ако на всичко задавате отделно субд. - на всяка светлина, на всеки материал, на всеки обект...

От Хаосгруп са ви го написали, ама вие четете пак между редовете. Като искате качествен рендер без никакаъв нойз (не знам за къде би ви послужил) просто увеличете стойността на DMC-самплера: min subdivs. 1, max subdivs. 16 или 32 или 64 - зависи от сцената. Може и 100 на max subdivs, ама е безумно:

"Leave all subdivs anywhere at their default values. They won't have any effect anyways - the 100 AA subdivs will almost certainly override everything else."

 :o

Значи за лампите - ако лампата не осветява добре дадена повърхност се получават тъмни кръгли петна, като постепенно намаляват в диаметър - тогава може да увеличите само на тая лампа субдив., но другите ако са добре - няма смисъл. Като имаш повече от 10-на лампи в сцената - повече от 16 субд. не е оправдано - качеството е същото, просто губите време за рендър.
: Re: визове на спален комплект!
: Руслан Вичев March 20, 2012, 12:07:59 PM
Съгласен съм колега,така е от там се командва без съмнение.Един такъв рендър е само доказване на лични постижения и тренировка тестове и използване на различни настройки(за да се сравнят избражения) и собствен стререотип на работа.За работодателите това са само картинки, които стават за 2 мин ей това е лошото :(.И така и самия непредобеден потребител неможе да се научи да оценява и дори да дава странични оценки за качеството на избражениета.За да се сомооценяваш правилно и да вървиш напред . :) Keep it up! Благодаря за tip-a!

: Re: визове на спален комплект!
: Петър Костов March 20, 2012, 02:53:03 PM
Вичев, позволи ми де се отклоня малко от темата, че ме хвана носталгията.
Ето това изображение съм го правил 2000-ната година със Scanline рендера на макса.
Преди 12 години...малиии  ;D

Нямаше скенери, затова текстурата на кутията я правих на  Corel Draw - ръчно. Вгледай се в лъвчетата на Виктъри-то и ще видиш, че те всъщност са на Загорка - имах случайно векторното им лого  ;D
Та освен скенери, нямаше и интернет, нямаше и Хаосгруп, нямаше субдивижъни...Натискаш чайника и готово.
Важното е желанието да го направиш...

На клиента не му пука, че имало точици и шум на изображението...той дори не знае че ги има.
Прав си за инвеститорите - и преди 12 години си мислеха че стават за 2 минути картинките... Нека си мислят - важното е да плащат. Пък ние ще си мислим че 1000€ ги вадят за 1 мин.

Сори за офтопика...

: Re: визове на спален комплект!
: Руслан Вичев March 20, 2012, 04:04:20 PM
Хубав отзвук ,аз 2000 година не съм знаел за 3д макс за ядене ли е нещо или друго :) .Едва 2005 направих тази снимка както Вие казвате с натискане на чайника(и както се казва от там тръгнах).
Та в последствие покрай образованието най-вече се запалих.Но постeпенно човек трябва да се  усеща къде какво незнае защо него знае и други такива самокритични въпроси. Пътя по който трябва да се върви е един(времето не е съдник) и зависи от много фактори, от среда, но най-вече от хъса.
Да плащат те ама аз попадам все на хора в последно време, "големци на деня" така да ги нарека и някакси омаловажават работа говоря за умственат и ми се иска да дойде видов ден. Ама дотогава незнам какво ще е съотношението в бг на малцинства и родолюбци.Успехи от мен!

Аз хептен излязох от темата!
: Re: визове на спален комплект!
: Andrew March 22, 2012, 10:17:14 AM
Петър Костов С врай съм запознат доста отдавна ) В Едно си прав, на клиент му все тая има ли точки няма ли. Ние само ги виждаме тези неща, може да се махнат исцяло точките, но времето ще стане 2-10х от горе. Лично моето мнение ще кажа за себе си. На мен лично ми е писнало от ефтините рендери, пари пари.. но плащат именно за ефтени ( ефтино ) научиш ли клиент че става бързо и не дай боже да му се утверди че става бързо, което не е така, а си е титанически труд, се хващаш за главата, и от творчество стават конски скачки с времето, кич, и куп други неща за които можеш да поискаш само за чай ( на мен лично е срам да изисквам повече когато аз лично не съм доволен). Затова в последно време вообще отпращам клиенти като разбера абсурдните изисквания, по добре с друго да се занимавам от колко да правя ей така или вообще да работя бесплатно.
 Вспомням си макс 3 версия с негов скайн лайн, голямо чудо беше :) от тагава, Финал рендер, бразил, Врай, Сега съм на максвел правят, 12 години, работя в удоволствие ) И ако съм дал на колега съвет то е заради вдигане на качество.  Според мене Човека се справи чудесно с задачата, лично на мен ми харесва. :) Малко субдив няма да попречат, ще се добави времето,  не повече от 30 мин.

 В последно време клиенти вече искат 5 лева квадрат, с дизайн проект, разгъвки, Визия, подбор на материали и осветление, проектиране на мебел...   Няма да стане.
: Re: визове на спален комплект!
: Руслан Вичев March 22, 2012, 10:46:15 AM
Искам да добавя само как вървят нещата в действителност http://bg.kolektiva.net/sofia/mebeli-bertoni-kron.html .Публикувах визуализациите защото искам все пак да видя хора които имат усет виждат нещата малко по така да си кажат мнението .Взаимоотношенията ми с тази фирма завършиха доста грозно и затова няма да изпадам в подробности,бях опрекнат в абсолютно безхаберие към задачата и резултатъл бил такъв(като по презентацията няма тяхно задание,аз сам съм измайсторил сцената,поне на мен осветлението ми отне 2 дена).Но  както се вижда къде се намират картинките и както се сещате за заплащането ....... но ще чакам видов ден за такива хора :)
Благодаря на всички включили се в дискусията и за полезните съвети.
: Re: визове на спален комплект!
: Andrew March 22, 2012, 11:02:51 AM
Мдам :( ами да го правят сами тогава... да видим колко е лесно. Иначе добра работа ще го кажа от ново. Успех ти пожелавам и нормални клиенти )
: Re: визове на спален комплект!
: Петър Костов March 22, 2012, 02:59:10 PM
В последно време клиенти вече искат 5 лева квадрат, с дизайн проект, разгъвки, Визия, подбор на материали и осветление, проектиране на мебел...

Прати ми ги тия клиенти, да им прехвърля малко работа - ако я свършат, ще им платя по 10 лв.

 ??? И аз искам да си купя чисто ново BMW за 5000лв. ама не намирам...

Вичев, добре си се справил със задачата. Браво! Мебелните фирми май взеха да се усещат...
: Re: визове на спален комплект!
: Andrew March 27, 2012, 01:18:28 PM
Руслан Вичев Много се извинявам. Исках да попитам  Петър Костов ако може, ако не, истрийте плиз съобщение.

Петър, мога ли да ви попитам, колко струва такив тип интериор ??  Чертежи няма освен на стени и расположение на мебели, всичко останало го няма, осветителни тела няма, чертежи на мебели няма,  Разгъвки няма, описание на материали, тапети, мазилки няма, цветове няма - Това например Вие трябва да подберете и да измислите композиция.

 Задачата е да се направи интериор с тези мебели. + всичко останало да се измисли. + транспорт, + % гонорар за посредник, 3Д ( грубо 15 картинки 3000/2400 резолюция) и возможно варианти промяна на тапети например или други неща при желание на клиент примерно по 3 картинки на всяка камера проби ( възможно и повече).     Интересно ми е ваше мнение. Ако може все пак да отговорите, щом сме заговорили за работа.

http://dafinibg.com/worktest.php?kategoria=1211&prod_ime=%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE&trace=upload/novo/   това са мебелите.

Още веднъж се извинявам за пост не към темата (и за грещките в текста).
: Re: визове на спален комплект!
: Петър Костов March 27, 2012, 03:57:19 PM
Класически интериори минимум по 35€ на квадрат.
Класиката иска малко повече внимание и задълбочаване. Има специфични детайли - например корнизите имат строго прието сечение в зависимост от периода. Същото важи и за колоните и техните капители - ако има такива. Дори една арка е важно как ще се направи...Мотивите в десените и тапетите също имат строго приета геометрия в зависимост от стила. В повечето случаи клиентите не са запознати с историята на архитектурата (и изкуството) и може да си правиш квото си искаш, ама ако искаш свестен и стилен класически интериор - майка плаче... Първо трябва да е ясно дали се гони конкретен стил, щото сега на всичко в тая насока се вика "класика" или "еклектика". Ама дори "еклектиката" е определена като стил и си има своите отличителни рамки. 98% от опитите да се постигне конкретен интериорен стил са БОЗА. Само учител по история на арх. би се справил добре. В крайна сметка е важно какъв резултат гониш...

Само един човек във форума има нужните знания и рутина за такъв интериор - Carpe diem  :o
: Re: визове на спален комплект!
: Andrew March 27, 2012, 04:45:40 PM
   ем, сега, запитване за 3 евро да се направи всичко това, как да реагирам направо не знам :) 
: Re: визове на спален комплект!
: Andrew March 28, 2012, 08:36:47 AM
  Гоним резултат, класически интериор, хората сами не знаят какво искат, харесват мебел, искат всичко останало да се направи  в такъв стил и да предобие визия като на картинките. Една особеност, кухнята да е модерн както и елементи в хола, също модерн, принт стъкла, барисоли. Неободимо да се направи предложение. Но мене ме претесни както казах цената. Вичко върви в цената на визуализация, съвременна тънденция ли или какво е, не схващам какво се случва и от къде хората имат представа че се проектира по този начин и за такава цифра. Объркан съм, дали изобщо да се захващам, то цената за такава мебел вообще на бройка върви...  от 100 до 250 евро и повече зависи от сложност, да не казвам че ще трябва поне 15 единици мебели от снимка да се правят, за самия интериор и подбор направо не знам...
 
: Re: визове на спален комплект!
: Руслан Вичев March 28, 2012, 09:35:34 AM
Andrew,няма за какво да се извиняваш.По думите ти разбирам, че ситуацията при теб се доближава до тази в която аз бях преди ивестно време.За правилно класическо интериорно планиране е нужно възпитание,изградена и канонизирано преценка.Попадал съм на хора с точни педпочитания в строго класическите мебели.Но те са единици.За пример давам примата ЛИЛИ ИВАНОВА.Тя е абсолютен привърженик на тези тип мебели.НО не случайно избрах този пример,това хора ерудирани с нагласа да разбират този стил.От извесно време на сам фирмите започват да тъсят начини да преобщават клиентите и тези които търсят стоги класически мебели да разчупят вижданията си и смесят това виждане с модерното.Появява се класически-модерния стил.Прилагам ти няколко снимки специално на кухни няма да казвам фирмата,но все пак за референтни снимки могат да се ползват дори и за съпоставка със строго класическия.А и предполгама че клиентите ти биха хвърлили един поглед на такъв тип обстановка - а може и това и да търсят.След кухните пускам и няколко снимки на еклектични комбинации нагледно да се сравни разликата в стиловете.Ако искаш да ти помогна с предложения skype:roskobg86
: Re: визове на спален комплект!
: Петър Костов March 28, 2012, 04:11:41 PM
Появява се класически-модерния стил.

 ;D ;D ;D

Вичев,

такъв стил няма и не е имало никога. Аз му казвам модерно-класическа компилация...(компилация замества думата БОЗА)
По скоро ние дизайнерите трябва да приемем някакво име - например "Фюжън" успешно зае мястото си като стил в музиката, готварството и модата. Логично е, защото думата идва от сливане, събиране.

А ако някой е по-запознат как викат на Бозата зад океана да сподели все пак  ;D
: Re: визове на спален комплект!
: Руслан Вичев March 28, 2012, 05:24:04 PM
При всички случай аз на бозата казвам кич, а това не е кич.За мен дали ще е fusion дали ще е еклектика, което си мисля че е най-правилното.Според мен го има, дали е компилация или появила се във време на глобализация идея тя е факт(дали е обособено тази идея или е начин на мислене-да имая в интериора определено,как и викат на добре балансираната еклектика зад окена и модерно-класически , fusion дали другояче ...)Най-големите било италиански или испански фирми в бранша печелят от него и демострират  появата на такива елементи в интериора.Който иска да сподели мнение фронта е негов!За мен е начин на мислене.
: Re: визове на спален комплект!
: Руслан Вичев March 28, 2012, 05:41:08 PM
Аз го определеям още като класически стил но с модерни елементи,които подчертават времето в което живеем.Благодаря за мнението!
: Re: визове на спален комплект!
: Simple Machines March 29, 2012, 05:08:35 PM
Много интересна тема се заформи.
По принцип определянето на стилове е малко сложна работа.Всеки го тълкува така както го е разбрал.
Това е нещо като да разбереш една картина,която на пръв поглед е само една кофа боя размита на платно.Има страхотни примери затова как се съчетават два напълно противоположни стила в едно и се получава хармонична допирателна,която не дразни окото.Andrew - клиентите винаги ще искат за 3 евро да им наравиш 60 картинки и накрая пак няма да са доволни.