Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/diblacom/sreda/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/diblacom/sreda/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3
- Здравейте

DIBLA

в помощ на дизайнера => Технология на проектирането - методи за работа и специализиран софтуер => Компютърна графика => : Andrew March 06, 2012, 09:00:05 PM

: Здравейте
: Andrew March 06, 2012, 09:00:05 PM
 Здравейте. Забелязах че няма определена тема където хора могат да се представят.  Надявам се форума е жив. Време от време ще правя правописни грешки, не съм от българия по происход, предварително се извинявам.
 В този раздел създадох тема, защото също малко практикувамe 3D, проектите засега ще се въздържа да показвам. Картинки по надолу в свободно време занимавка. Работите са без фотошоп (Велика програма, но в случая не... )

(http://s13.postimage.org/dhlwk4lk7/test2.jpg)
(http://s14.postimage.org/qvvb560q9/test.jpg)
 
: Re: Здравейте
: Десислава Средкова March 07, 2012, 04:11:45 PM
Здравей! Добре дошъл. Хубави рендери, поздравления. Чакаме нещо авторско :)))
: Re: Здравейте
: Andrew March 08, 2012, 10:47:16 AM
Ще има :) малко по натам. Засега малко на едно място с проекти. Като няма работа, правим такива рендери на майтап, купичка с ядки. )
Гледам че много теми и коментарии са от 2007 ма година -2011. и се чудя кое актуално кое не.
: Re: Здравейте
: Руслан Вичев March 09, 2012, 10:10:29 AM
Здравей,
Интересно ми е с кои софтуерни продукти работиш.Казваш,че няма фотошоп а втората картинка не е на фокус?( .При такъв "DOF" ефект  и "blur"  предполагам, че е на макс с физична камера.(ако е така много добре )Повечето 3д визуализатори ползват z-depth канала за такъв ефект като маска във фотошоп.(по-лесно е)
Мащабите са много точни,но физично погледнато на стъклена купа с при такова осветление се образуват caustics(остатъчно отражение) .Keep it up! :)
: Re: Здравейте
: Andrew March 09, 2012, 11:22:58 AM
Здравей! Ползвам много софтуери, рино, солид, макс, блендер. В случая е на макса,  Не е врей тези рендери. Врай само когато клиенти искат просто и ефтино (от тези клиенти които са за  бесплатна работа).  Относно отражение, има го там, но е финно, много зависи от дистанции  и светлината, дофа е от камерата, блур е при анимации - определен междинен кадр.. Ами ето друг пример ако интересно.(Засега без интериори хора). По натам възможно ще сложа нещо.  Фотошоп се опитвам да не ползвам от принцип. Много фотошоп вече в нашия живот, особено в нашия занаят, въпреки че важно резултат, а не е как е направено :) Много лъжа (Освен анбиас рендер)
http://postimage.org/image/2elf9v2is/  Кликни после върху картинка в линка, за фулл размер.

(http://s16.postimage.org/sfegb09rp/Krushka.jpg)
(http://s17.postimage.org/e7azh4sxr/Presten2.jpg)
(http://s16.postimage.org/gzqvfb62d/Cigarki.jpg)


: Re: Здравейте
: Руслан Вичев March 09, 2012, 12:28:47 PM
Перфектни !Толкова прицизно студийно осветление за блендер е подобаващо(а и шейдарите на материалите си личи че са пипани в active shade.Но и октан рендер да ползваш бомба са .Успех!
: Re: Здравейте
: Andrew March 09, 2012, 12:42:39 PM
На макса е направено ) Не е блендер, руснаците намериха в блендер над 8000 програмни конфликта грешки вътре в програмата. Въпреки че е бесплатна програма, става само за правене на игрички с модели от други програми. Освен това над 50% от инструменти още не са измислени в блендер. (екструд, чамфер, филет ги няма и един куп също) както и се затваря когато си поиска без предупреждение без бекап нормален ) над 20 пъти ми направи блендер номер и повече не го пипах.