Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/diblacom/sreda/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/diblacom/sreda/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3
- Редизайн на апартамент в София

DIBLA

дизайн => ИНТЕРИОР => : mioki October 17, 2011, 09:37:09 AM

: Редизайн на апартамент в София
: mioki October 17, 2011, 09:37:09 AM
Привет!
Това е проект на апартамент, в който задача са ни спалнята и дневната. Това, с което трябваше да се съобразим в дневното помещение е кухнята, която е факт и не подлежи на промяна (вижда се частично на една от визуализациите), а в спалнята цвета на стените, който собственичката си харесва. Архитектурата на жилището също не подлежи на промяна и е даденост, с която трябваше да се съобразим.
: Re: Редизайн на апартамент в София
: gili October 18, 2011, 09:41:21 AM
Не съм сигурен, какво точно да коментирам, защото явно идеята е била за светли тонове и мисля, че се е получило доста добре. Ползвал съм бели столове за трапезария и мога да кажа само, че се цапат страшно. Затова, може би, е удачно да са модел, на който лесно да се свалят и перат покривалата.
Иначе единственият ми коментар, без да знам какво е разпределението и размерите във всекидневната е, че за пореден път виждам ориентиране на диваните затворено, навътре към стаята и телевизора. Да, на визуализация, в списание и в огромна стая изглежда много добре, но мисля, че на практика по този начин и в общия случай, когато от дивана до телевизора има не повече от 2 метра, така се затваря погледа и се намалява размера на стаята. Да, разделят се отделни зони - кухня, хранене, хол, но те стават много малки и вместо погледа на седящите на дивана да гледа към голямата стая и прозорците, той е завъртян навътре към 2 на 3 метра пространството затворено между диваните и стената с телевизора.
И все пак мисля, че се е получило доста добре, горното е само "генерален" коментар.   
: Re: Редизайн на апартамент в София
: Никола Македонски October 18, 2011, 10:55:44 AM
Ако това до климатика в спалнята е телевизор, не е добре  там. Помисли да го вградиш в гардероба или по -добре го махни. ;)
: Re: Редизайн на апартамент в София
: mioki October 18, 2011, 01:10:10 PM
gili, разстоянието от дивана до тв-то е около 3м. Общата ширина на това помещение е 6,15м. При това разположение ТВ-то ще се вижда и от трапезарията и от кухнята, за това решихме да го разположим там - мисля, че е допустимо, още повече че имаме балконска врата на едната къса стена, а на другата вратата на помещението.
Трапезарните столове ще са с изкуствена кожа и не са снежно бели.
Благодаря за само "генералния" коментар! :)

Македонски, има малка промяна от вчера. Трегерът, който върви по цялата стена се затваря и над нишата със скрино-гардеробчето. Климатикът ще се постави там. Първоначално бяха ограничени всякакви къртения и преправяния по стените от страна на клиентите, тъй като апартамента е скоро "ремонтиран" - разбирай навсякъде са изправяни стените с ГК на конструкция и умниците от СМР бригадата са изяли от цялото жилище по 7см от всички стени  :-X.
: Re: Редизайн на апартамент в София
: М.Миронова October 19, 2011, 10:39:03 PM
Ще си позволя да разсея  :-X от изядените 7 см от предстенната обшивка с гипсокартон:
1. Сух и по- бърз процес в сравнение с мазилка.
2. Улеснено полагане на ел. кабели и други инсталации зад гипсокартона -  спестява се къртене за кабелни канали, последващото им измазване и т.н.
3. Изолация с ефект на шумо- и топло- такава.

Личен опит: опаковах си цялостно панелната гарсониера така - стени и тавани, и въпреки сантиметрите, които се отнемат успях на лоджията да ситуирам прилична Г образна кухничка ( лиших се само от шкафчето за бутилки ).Кухнята стана спалня с легло 120/200 см, вграден гардероб на 170 см ширина, тоалетка и 1 нощно шкафче, даже остана и въздух. Дневната побра всички мебели, даже остана място и за 'дансинг'.  :)
: Re: Редизайн на апартамент в София
: mioki October 20, 2011, 12:52:43 PM
В някои отношения може и да е предимство, но в случая мисля, че не е било толкова добре обосновано, още повече че е опаковано цялото жилище, което по времето на ремонта е било необитавано и не е имало спешна нужда от нанасяне - респективно бързо съхнене на шпакловката. Блокът е нов, не е панел.
Както и да е, корекции в това отношение няма да се правят - заварено положение.
: Re: Редизайн на апартамент в София
: М.Миронова October 20, 2011, 05:55:38 PM
Това, че строителството е ново не е главната отправна точка да се приеме ГК за непременно необоснован, но естествено всичко е според случая.
Само не разбрах тия 7 см в минус доколко фатално са попречили да се развие един по-друг дизайн.

Иначе се е получило приятно. И пожелавам успех в реализацията!  :)
: Re: Редизайн на апартамент в София
: Simple Machines October 20, 2011, 06:16:21 PM
Кухнята (или това което се вижда от нея) не е изцяло в мащаб? Гърба 45 см ли е?
: Re: Редизайн на апартамент в София
: mioki October 21, 2011, 07:59:43 AM
Кухнята не е обект на дизайна на помещението. Тя е факт, но да, прав си, по-ниско съм сложила шкафовете на визуализацията отколкото са в действителност.