Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/diblacom/sreda/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/diblacom/sreda/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3
- EVERMOTION

DIBLA

в помощ на дизайнера => Технология на проектирането - методи за работа и специализиран софтуер => Материали за визуализация - 3D модели и текстури => : Т.Костадинов February 27, 2009, 10:03:02 PM

: EVERMOTION
: Т.Костадинов February 27, 2009, 10:03:02 PM
Здравейте.От прочетеното тук във форума и разбирам че моделите на
EVERMOTION са табу.Тоест-всеки ги ползва но и ги отрича като нещо
срамно.Аз лично ги ползвам както и хиляди хора по света ЗАЩОТО-
представляват триизмерни изделия на модели на водещи и областите си фирми,които са решили да платят на поляци да ги моделират а другите  да ги рекламираме като ги ползваме.100% от моделите са на пазара 90% не в България.EVERMOTION-BG.COM за родните производители може би........скоро.Ако не интернет.ком и..... така.
: Re: EVERMOTION
: 6a6o February 27, 2009, 10:39:02 PM
Хм, добре си се сетил да повдигнеш въпроса, макар че както каза то нещата са ясни. Моделите са направени за да се ползват, друг е въпроса как сме се сдобили с тях. Иначе да, по форумите се срещат мнения или по-скоро заяждания от разни хора дето си нямат друга работа освен да философстват. Техните доводи са че използването на моделите е вид плагиаство, или мързел. Но въобще не си дават сметка, че при представянето на комплексни интериорни решения дизайнера не разполага с време да моделира всеки обект отделно. Друг е и въпроса че има колеги на които моделирането не им е силната част, и в този случай моделчетата вършат работа. Аз мисля че хиляди пъти по-важно е не дали си използвал готови модели, а как си ги композирал, текстурирал и т.н. Простото "пльосване" на обекта в сцената не е достатъчно, тук вече се вижда "майсторлъка" на твореца. Иначе лоши примери колкото щеш, може би оттам и тръгна полемиката относно Евърмоушън. Ще дам и конкретен пример с Ники Канделеро, предполагам повечето от вас са го чували. Та той зае достойно място сред най-добрите визуализатори на България в семейството на Хаос Груп, и въпреки че в интериорите му се разпознават готовите моделчета, човека си е майстор. Готовите модели не могат да пресъздадат атмосферата, и всички онези субективни неща, които често пропускаме.
: Re: EVERMOTION
: Величко Великов March 01, 2009, 12:50:53 PM
избягването на обсъждания от вида - откъде да изтегля последните модели на е-н и т.н., не се толерират, защото така се поставя форума в полулегално положение. ТОва е продукт, който се продава, и нелегалното сдобиване с него е незаконно. Та така.

Иначе, аз лично предпочитам да си моделирам в повечето случаи сам, защото гореспоменатите модели са ми създавали в повечето случаи проблеми откъм оптимизация. С материалите е същото.
А и освен това, когато говорим за реална поръчка и реални материали и мебели - няма как, трябва да се изгражда. Това, което ползвам е аксесоарите - с тях лесно се пълни и изглежда достатъчно реалистично един интериор.