Абсолютно си прав за приземяването. Крайно време е.Да погледнем фактите?Относно показаните от теб неща, на които съм си изградил мнението:1. Дизайн, който е МНОГО далеч от реалните стандарти - в отрицателен смисъл. Наивно формообразуване, аматьорско изпълнение. Такъв дизайн не би си поръчал никой производител, въпреки самочувствието, което си демонстрирал с постовете по темата. Никога не съм коментирал дизайните ти защото просто няма отправна точка. Но ако искаш мога да ти дам няколко примера от добри български дизайнери на автомобили...2. Псевдо познания по езици - и английски и български - преводите, които си правили и направи в последния си пост са перфектния пример.3. Инженерни познания - след няколкото "разяснения" от твоя страна по най-различен вид конструкции мога да кажа - като дипломиран инженер - че познанията ти са на ниво кръжок по дървообработване и заварки.Като цяло, не мога да видя сферата ти на компетентност, подкрепена с нещо, което да убеждава.От каква позиция го казвам? От позицията на човек, който се е доказал - и като дизайнер, и като инженер - с реални проекти, както казах има къде да се видят. Тоест - аз съм в позиция да давам оценки. И не прикривам нищо, вземаш ме за грешния човек.И това не е заяждане Боби, а приземяване - от което имаш нужда.
Както казах - просто няма за какво да се хване човек за да коментира, а и не виждам смисъл. Пък и съм ти казал и по-рано - тези съвети струват пари, образовай се, ама истински и някой ден може и да прогледнешНищо не намеквам - говоря за конкретни неща. Когато получиш истинска поръчка - за дизайн, не копиране на съществуващи обекти - ела се обади, ще ти кажа браво.Дотогава ще те смятам просто за поредния голословен интернет потребител, който може да чертае/моделира. Това обаче не е проектиране, нито инженерство. Сори (извинявай)!
Нещо не си разбрал - няма положителна отправна точка, за която да се захвана та да коментирам. В такива случаи се казва просто - почвай отначало. Само че в твоя случай и от това няма полза, защото просто толкова си можеш.Пропуснах да кажа нещо във връзка с твоето определение за авторите на учебниците по дизайн: дърти неграмотници... Всъщност, ти прочел ли си поне един от тези учебници? Познаваш ли някой от тези неграмотници? Бих го подминал (както подминавам обидите към мен), ако не засягаше и един мой любим преподавател, когото познават и уважават и доста хора в този форум. Да определяш хора, които не познаваш, отделили от времето и таланта си да споделят информация и да помогнат на следващото поколение дизайнери дърти неграмотници, разкрива на 100% характера на личността ти - анонимен, дребен, злобен некадърник казвам го напълно отговорно, и стоя зад това определение - оттук нататък, освен професор боби (нарочно е с малка буква), ще те наричам и злобен некадърник - при това с удоволствие. За съжаление не зная какво е истинското ти име и дотогава ще се налага да се обръщам към теб така.Реално не заслужаваш и една стотна от времето, което отделям, но по една случайност ми остава много свободно време тия няколко дни докато рендвам. Та ще си посветя времето - когато го имам за да не допусна певдокомпетентността (както и псевдо езиковите ти знания) да наруши с нещо приятния иначе тон в този форум. Защото иначе бобитата просто ще ни превземат Хау.
Вие харесахте това