И като говорим за качествен промишлен дизайн - как го правят извън БГ - ето - такива изделия всеки производител ще поиска - мислени, технологични, запомнящи се:http://www.dezeen.com/2009/06/01/furniture-by-outofstock/
бе знае ли човек какво са търсили... не съм защитник на това изделие - за мен си е грозно, но личи че е мислено и то не в една посока. В случая е проблем че ползват плоскости - там няма как да се стифира перфектно при тази конструкция. Не знам за кой сложен детайл говориш - ако е начина на сглобяване на конструкцията - не са го измисляли - не са го измислили те, има го при сглобките за плоскости.А и погледни стола Андроид - който беше представен на Миксер - има ли нещо общо с тази табуретка? Аз дори виждам много малко прилики на стола с последната показана от Ачков табуретка - все едно, че тя е нещо друго - основата и е друга а и формоизграждането е друго. Не мисля, че изобщо има влияние тука, хората си бачкат и произвеждат - наистина ли мислите, че са толкова закъсали за идеи, та ходят и крадат? Тая година на 100% дизайн имаше много нови и интересни неща - и като форма, и като конструкция, и като изпълнение. Пробив ще има - да когато се работи целенасочено в една посока, резултатите логично си идват.
това, което исках да поговорим е за природата на дизайна, не за конкретни продукти... за себе си открих, че все повече започвам да мисля, че дизайна е повече иновативност в конструкция, функции и материали, отколкото визия. Говоря конкретно за промишления дизайн, единичните и краткосерийни изделия са друг раздел.Та ми се струва че е добре да имаме и таква дискусия - чисто теоретична.