Г-н Кънчев,Отдавна следя темата и се извинявам че се намесвам, ама не е ли време да кажеш за какво става дума. Нали ние-дизайнерите трябва да знаем начина на сглобяване за да можем когато се наложи, да обясним правилно на клиентите си.То щом е такава тайна и се притесняваш че някой може да ти открадне идеята, въпреки патента, не беше ли по-добре да не патентоваш нищо ами да скицираш идеята си набързо и да я заровиш някъде... Така в близките 1000 години няма опастност някой да я разработи.На мен много ми е интересно и наистина искам да знам за какъв начин на сглобка става въпрос. Все пак това може да премахне някой ограничения свързани с ПДЧ-то при проектиране на нашите мебели.И все пак няма смисъл да постваш тук ако не искаш да споделиш идеята си. Наистина не виждам смисъла...
Не не я виждам за първи път!
Да, твойта е по-правилна, но и другата става. Обаче двете не ме вълнуват изобщо! В световния дизайн отдавна има мощно течение -да не се крият сглобките -а да се подчертават! Така , че това е и остаряло и елементарно! Подобни сглобки има в детски конструктори.
Никола-защо тези предрасъдаци към шперплата! Ще накарам някой дебелак да седне и ще го снимам.
Честито за патента. За мене е доста интересно да разкрия точната разглобка и начина на разкрой на детайлите. За начало ми дойдоха следните идеи:Изрязването на детайлите за мебелите става на център, като примерно частите на една от масите и в частност краката представляват "П"-образни детайли (фигура 1), т.е. за да се направи една квадратна маса използваме 4 "П"-образни детайла, които изграждат основата на масата, след което се сглобяват и свързват заедно с плота, самото сглобяване става посредством специална сглобка (може би като на фигура 2). Не ме бива много по писмените обяснения поради което ще постна и примерна скица на съставните части на една квадратна маса направена според мене по метода, който е описан в патента (фигура 3).Разкроя ми е по интересен, но като поразгледах снимките установих, че материалите използвани за мебелите са с доста непридирчив фладер, който по-лесно се наглася
Може:))! Както споменавах и преди-от брезовият шперплат са се парвили бомбардировачи! От това по голямо признание за един материал -не знам накъде?http://www.alternative-construction.com/Plywood/Birch-Plywood/
В грешка сте г-н Кънчев! Говоря за замолет който освен двигатели и кормилни механизми -всичко друго е шперплат! Не плат а тънки листове, които се огват и ковът по формата на скелета (оребрената структура), която е изцяло от шперплат.
Оо с явиация! Баво! Къде сте завършил авиация та да е професионално? Защото моя баща е бил от последния курс авиционно инженерство във ВИАС. Изкарал е една година и после е дошло писмо от Москва с което е закрита специалността и уволнени преподавателите! Пускам ви препратка към You Tube за да ви покажа че не съм в грешка и няма никакъв плат! Ще ми е интересно да видя вашето самолетостроене?http://www.youtube.com/watch?v=pacluxeWkCw