Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/diblacom/sreda/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/diblacom/sreda/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3
- Една къщичка в Лондонско

DIBLA

дизайн => ИНТЕРИОР => : n_kasakov September 18, 2014, 12:21:16 PM

: Една къщичка в Лондонско
: n_kasakov September 18, 2014, 12:21:16 PM
Снимки от последния ни готов проект. Етаж от къща в центъра на Лондон.
: Re: Една къщичка в Лондонско
: Величко Великов September 18, 2014, 07:56:06 PM
Много добре! А кой е дизайнера?
: Re: Една къщичка в Лондонско
: n_kasakov September 18, 2014, 10:26:12 PM
Дизайнера е една мома англичанка. Ние работим заедно и сме изпълнители на някои от проектите и. Аз се занимавам с конструктивно-технологичната документация и сътворявянето на всички нейни идеи до краен продукт.
: Re: Една къщичка в Лондонско
: Петьо Денев September 19, 2014, 03:49:47 PM
Сериозна работа, в добрия смисъл :)
: Re: Една къщичка в Лондонско
: n_kasakov September 19, 2014, 04:34:09 PM
Благодаря.
Наистина беше сериозна работата. Два екипа в продължение на около 6 месеца се борихме геройски :).
Единият - 7 строителни работници. Те изриха буквално всичко до тухла и под, и след това всичко наново.
Другият екип в който участвам и аз - 5 човека се забавлявахме :) в цеха с мебелите и дограмата. Всичко без меката мебел е наше дело.
Масив, МДФ, Стъкло, Плат, кожа......
Та това е. Крайният резултат и на мен ми харесва, но като си спомня колко забавление падна :) ....
: Re: Една къщичка в Лондонско
: Петър Костов September 21, 2014, 11:41:33 AM
Привет!

Отдавна не съм поствал...само наблюдавам.
Но не мога да не похваля резултата, който се вижда от фотографиите.
Много професионално е пипнато всичко - и цветово и композиционно.

Най-много ме възхити вниманието към детайла!

Ще ми се да кажа "Браво!", ама някак ще е несериозно...
Това е един от малкото професионални интериори, които могат да служат за вдъхновение на интериорните дизайнери... (не само на начинаещите)

Благодаря ви, че споделяте такива прекрасни неща тук, в нашия форум. Той има нужда точно от такива публикации.

Поздравления!!!

ПП: Много ще се радвам ако споделите част от проекта, за да видим как се правят там нещата на фаза проект.
: Re: Една къщичка в Лондонско
: n_kasakov September 24, 2014, 11:52:28 AM
Благодаря за похвалите   :).
Няма проблем да споделя част от информацията, с която разполагам. Съжалявам но само ще скрия адресите от документацията, че не бива да се вижда. Все пак нося някаква отговорност и конфиденциалност.
Ами всичко започва така. Един ден едино заможно английско семейство решара да обнови своята наскоро наследена къща от прабаба си например  ;). Започва се едно търсене на най-добрите дизайнери, ама да не е пък чак толкова скъпо че тя баба е имала къща на центъра, ама младите пък са по на една заплатка от около 3500-4000 паунда. И така най-често след доста лутане хората решават че това не е за тях. Нямат достатъчно пари да си покрият проекта и иапълнението. Много често дизайнерските студия предлагат да откупят имота, ако се намира на атрактивно място. Така стана и в нашият случай. Дизайнерското студио заедно с инвеститора откупиха имота, и възложиха цялостното изпълнение на нас. Не мога да дам точна информация за самата процедура по узаконяване на един такъв ремонт, защото не съм вещ в тази област, но общо взето нещата стоят така както и при нас. Ходене по институции, чакане, пари... но без рушвети тук рядко минават  :). След като всичко по разрешителните е готово се стартира проекта. Интересното е, че всичко е изготвено от студиото визуализации, спецификация на използваните материали .... абе цената вече е известна, и те започват да търсят купувач. През това време ние започваме работа. Не са редки случаите, когато обекта се продава още преди да е завършен. Всичко се извършва поетапно, но се стремим да караме успоредно колкото е възможно повече неща. Например почти всички мебели тук се изработват от стена до стена , и от под до таван. Размера го взимам още в най - ранна фаза и предвиждам ориентировъчно колко ще се промени във височина и ширина както можете да видите от първите две снимки. Но не бива да се притеснявате за точност, защото се предвиждат странични и горен затварящи елементи, наречени тук scribing elements. После изготвям чертежите и пускам всичко в произвоство. Можете да видите как изглежда документацията на снимките по долу. Производството се извършва в цеха който можете да видите на снимките по-долу. Имеме си всичко което е необходимо, без център  :). Ползваме когато се наложи в друга компания. Тук центрите не се ценят много не знам защо може би старите традиции харесват ръчната изработка  :D. Както и да е разполагаме с добър циркуляр с каретка на Felder, Кантираща Felder, калибровъчен шлайф - Felder, Фреза с каретка Felder, Лентови шлайфове Felder, абрихт - Felder, Различни пробивни машини, а  много важно и една пробивна машина наречена Chisel Mortiser, която е много важна при производството на врати. Тя работи като хоризонтална пробивна машина - бор апарат, но е въртикална и прави отвори със правоъгълно сечение. Тук технологията е такава  :). Всички съединения при интериорни врати от масив  контрапрофилно сглобяване с чеп и малко чепче с правоъгълно сечение. Но както и да е да не се впускаме в подробности. Имаме си и студена мембранна преса, както и доста прилична лакировъчна камера. Аспирацията е върха с микропроцесорно управление и променя дебита на вентилатора с включването и изключването на всяка от машините.
Ами това и крайния резултат е на последните две снимки. Сега вече къщата е продадена за няколко милиона паунда. Не бива да споменавам точната цифра но е над 5 и под 10млн. Имайте впредвид, че къщи с такъв размер в този район са по около 2нлн. в окаяно състояние за ремонт.
Това е надявам се че съм бил полезен за всички.
А и едно скринче на бабата реставрирахме го. В друга компания са им искали 12000 паунда за реставрация, а ние го направихме за 8000. Е промоция нали цяла къща обзаведохме :)
: Re: Една къщичка в Лондонско
: Петър Костов September 25, 2014, 08:16:59 AM
Благодаря от сърце за инфото :)

Явно там е друго измерение относно глобалната концепция за професионално реализиране...
Говориш за милионите все едно говориш за дъвки  ;D

Студиото купува жилището...  :o

Спомена визуализации - има ли вариант да хвърлим едно око и на тях, ако няма проблеми?

: Re: Една къщичка в Лондонско
: n_kasakov September 25, 2014, 09:40:01 AM
Да за милионите като за дъвки  :D. Интересно сравнение.  :D
Ами в началото ми беше трудно да асимилирам всички тези цифри, но с времето човек свиква, и не им обръща внимание. Например не можех да си представя как една тяхна къща струва 200 - 250 000 паунда. А се оказа че аз живея в такава, та дори и малко по-скъпа. Нанесохме се в тази къща и след 2 месеца собственика казва момчета и момичета трябва до 2 месеца да се изнасяте, защото къщата е продадена. Ок събираме си партакешите и хайде на друго място къщи колкото щеш  :D. След няколко седмици обаче виждам в една агенция нашата къща продадена за 360 000 паунда. Тогава осъзнах че всъщност това е реалността. А къщата си беше пълна кочина.
Относно визуализациите. Доста е трудно да се добереш до файловете на студиото. Те не изпращат файлове. Те си правят луксозен каталог на хартиен ностел. Хубавото е че ни подаряват по един каталог след всеки завършен проект и ни дават право да постваме снимки в сайта си. Изпращам няколко снимки от луксозните им каталози. А проектите можете да разгледате в нашия сайт - http://www.rochfordart.com/
Мисля че визуализациите им не са по-добри от вашите. Тук в Дибла съм виждал зашеметяваши неща и съм се чудил това изкуствено сътворено ли е или е снимка на готов продукт. Та пак ви казвам не са по - добри от вас. Просто са попаднали в подходящото време на подходящото място. Дизайнерката с която работих по този проект който ви представих ползва Auto Cad на ниво малко над начинаещ да кажем средно ниво. Може да се справи с всичко в 2D размери, щриховки, подготовка за принт, експорт към pdf. и др. и това е. Стане ли въпрос за 3D просто казва о аз ще се обадя на екипа ми да подготви това или онова.
И така в заключение да ви кажа приятели в България могат и да се правят много красиви и качествени неща, и аз мисля че се правят. Просто момента не е подходящ. И веднага ми идва нещо друго на ум. А кога ли ще е най - подходящият момент. И докато го чакаме той живота си върви и отминава. :-[
: Re: Една къщичка в Лондонско
: Петър Костов September 25, 2014, 01:08:57 PM
Последните две изречения... +1
: Re: Една къщичка в Лондонско
: Иван Арнаудов September 28, 2014, 01:33:08 AM
Поздравления! Шапка свалям!
Много интересна тема се заформила ... :)
Започвам да си мисля, че тук заради мизерията, повечето колеги постигат сериозни висоти и в проектирането, и в мениджмънта ...
Пазар обаче липсва.
Благодаря за инфото ... хем се замислих, хем си потвърдих нЕкои мои теории.
Успех!
: Re: Една къщичка в Лондонско
: doris November 28, 2014, 11:46:28 AM
Да, перфектно изпълнение!
Паркета е страхотен, почти не се използва в България това нареждане.
: Re: Една къщичка в Лондонско
: Емилиян Иванов December 10, 2014, 05:06:56 PM
Респектиран съм от труда Ви и това, което написахте и коказахте. Поздрави!